Hoe kies ik de perfecte kattenmand?

Terwijl wij met 8 uur slaap per dag genoeg hebben, slaapt een kat gemakkelijk het dubbele. Aangezien slaap belangrijk is voor een kat is een goede slaapplek dat ook. Een kat is graag bij jou in de buurt maar heeft ook graag haar eigen plekje waar ze zich veilig voelt.  Hoe kies je nu de perfecte slaap- en rustplaats voor jouw kat? 

TIP 1: HET MODEL

Allereerst is er het model. Wist je dat katten graag in ronde kuiltjes liggen? Een kuiltje doet een kat denken aan putten in de woestijn waar ze vroeger in gingen liggen om hun prooi te bespieden. Vond de kat vroeger geen kuil dan ging ze vanuit de lucht haar prooi bespieden. Daarom zijn mandjes op hoogte de ideale keus. Zo heeft jouw kat een goed overzicht van de omgeving en voelt ze zich veilig.

TIP 2: HET MATERIAAL

Ten tweede is het materiaal belangrijk. Katten houden van zachte en warme mandjes. Een mand die bestaat uit een warme stof zoals dikke vilt of met een zijn goede voorbeelden. Daarnaast vallen mandjes gemaakt uit natuurlijk materiaal zoals riet- en maïsbladerenmanden ook in de smaak. Dit is namelijk vergelijkbaar met het vroegere nestmateriaal dat katten gebruikten om hun slaapplek te maken.

TIP 3: SCHUILEN

Een laatste tip is schuilen. Katten zijn niet enkel jagers maar ook prooidieren. Daarom is het belangrijk voor hen dat ze zich kunnen verstoppen. In een schuilplek voelen ze zich veilig en relaxed. Een kattenhuisje of krabpalen met een huisje is hierdoor ideaal.Oh nee, een teek!